pic of O2 sensors

[ Follow Ups ] [ Post Followup ] [ Off Topics Forum ] [ FAQ ]

Posted by lonestarjeff on January 19, 2019 at 00:52:43 [URL] [DELETE] :

In Reply to: F150 4.6 saga continues posted by lonestarjeff on January 17, 2019 at 17:52:49:

I pulled both upstream O2 sensors, both came out surprisingly easy. The right side is the black one.

Start-up this morning was very smoky & the engine runs worse than yesterday. Oil pressure shows good, but haven't put a real gauge on it. There was no oil burning going on before I did the timing chain job, so I'm inclined to think something I did started or worsened a leak-down around a valve on the right side. One cylinder must be fowled enough now to cause misfire. I'm trying to decide where to draw the line throwing parts at this point. If I'm right about the cylinder fowling it's just going to drive a new O2 sensor on that side crazy(not to mention that plug).

I had this same smoking issue about 75k miles ago, but it self-corrected when I switched off of synthetic oil, so I'm debating with myself whether to sink more time & money into it or get rid of it.


Follow Ups:


Post a Followup:
Name   : 
E-Mail : 
Subject: 
Message: To add a single image to your post, click here. To add multiple images to your post, click here. Optional Link URL : http://www.yourwebsite.com Link Title : Website Title Optional Image URL: http://www.myimages.com/mypic.jpg
Enter image characters into the text box.

Press Preview Message button below to proofread message & check if images and/or links are shown before posting message. Press
browser's back button if correction is needed. Press Post Message button on Preview Message page to finalized your post. Thanks!
  
   

[ Follow Ups ] [ Post Followup ] [ Off Topics Forum ] [ FAQ ]