Re: Troubled Ignition

[ Follow Ups ] [ Post Followup ] [ N Board Forum ] [ FAQ ]

Posted by Jon Rhee (RI) on July 18, 2019 at 16:34:19 [URL] [DELETE] :

In Reply to: Re: Troubled Ignition posted by Bob in KS on July 17, 2019 at 09:25:17:

I rechecked the resistor and the coil. I had to fight with the connection to the resistor but I got it down to 1.9 ohms. The coil about 2.2 ohms primary. That being said, I have a regular bright blue spark with a jumper from battery to coil. Seems slightly irregular through the dash wiring but still bright blue 1/4Ē arc. She starts rough then quits. Then wont really start again for a while. Iíve checked the rough timing which looks good. Good compression across the board.

Iím thinking theres got to be an issue in the carburetor then, unless an intake valve can be stuck in the closed position?

J


Follow Ups:


Post a Followup:
Name   : 
E-Mail : 
Subject: 
Message: To add a single image to your post, click here. To add multiple images to your post, click here. Optional Link URL : http://www.yourwebsite.com Link Title : Website Title Optional Image URL: http://www.myimages.com/mypic.jpg
Enter image characters into the text box.

Press Preview Message button below to proofread message & check if images and/or links are shown before posting message. Press
browser's back button if correction is needed. Press Post Message button on Preview Message page to finalized your post. Thanks!
  
   

[ Follow Ups ] [ Post Followup ] [ N Board Forum ] [ FAQ ]