Re: 8N Starter Problems

[ Follow Ups ] [ Post Followup ] [ N Board Forum ] [ FAQ ]

Posted by Bruce (VA) on September 15, 2018 at 18:07:21 [URL] [DELETE] :

In Reply to: Re: 8N Starter Problems posted by Dan Mayer on September 15, 2018 at 17:38:48:

" 1. New Battery, stored on tender, reads 6.3 volts, so I think I can rule that out."

Nope.

Not at all.


Check out tip # 49.

What was your hydrometer reading? A dead cell will easily show 6.3 volts across the posts.


Incorrect sized cables aren't helping your problem one bit. See tip # 41.

" 4. Bad ground between starter and block. I assume that since I can draw a spark off the starter housing with the jumper cable, that it's well grounded to the frame. Maybe I'm wrong." Yep. Seeing a spark does not assure you of a good ground.


Bottom line....test the battery. Take it to the parts store for a load test or buy a hydrometer.


Follow Ups:


Post a Followup:
Name   : 
E-Mail : 
Subject: 
Message: To add a single image to your post, click here. To add multiple images to your post, click here. Optional Link URL : http://www.yourwebsite.com Link Title : Website Title Optional Image URL: http://www.myimages.com/mypic.jpg
Enter image characters into the text box.

Press Preview Message button below to proofread message & check if images and/or links are shown before posting message. Press
browser's back button if correction is needed. Press Post Message button on Preview Message page to finalized your post. Thanks!
  
   

[ Follow Ups ] [ Post Followup ] [ N Board Forum ] [ FAQ ]