Runs fine then dies after 10-15 mins

[ Follow Ups ] [ Post Followup ] [ N Board Forum ] [ FAQ ]

Posted by fuesselfc on August 02, 2017 at 11:56:41 [URL] [DELETE] :

This is a recent issue that just started. Ran fine all spring till last weekend. 49' 8n 12v for stats of tractor, runs fine and then 10-15 mins into usage it will start to bog down and then eventually die within about 30 secs. I can pull choke in and out and it keeps it running enough to get it back to garage. Spark is fine on all 4 cylinders. Fuel I may have little bits of rust in tank and am afraid some may get into carb causing issue. Sometimes bogging down will clear itself and that's why I think this may be an issue. I have cleaned carb, and yesterday replaced metal fuel line over engine to a black fuel line with a inline filter so I can see fuel getting to carb. After this idea ran tractor and same issue happened. I will clean carb again and see how it goes. Ideas if problem persists? Thanks for any suggestions. I do t have a lot of technical mechanical speak so as much lehmans terms is better for me to understand.


Follow Ups:


Post a Followup:
Name   : 
E-Mail : 
Subject: 
Message: To add a single image to your post, click here. To add multiple images to your post, click here. Optional Link URL : http://www.yourwebsite.com Link Title : Website Title Optional Image URL: http://www.myimages.com/mypic.jpg
Enter image characters into the text box.

Press Preview Message button below to proofread message & check if images and/or links are shown before posting message. Press
browser's back button if correction is needed. Press Post Message button on Preview Message page to finalized your post. Thanks!
  
   

[ Follow Ups ] [ Post Followup ] [ N Board Forum ] [ FAQ ]